Το τσιμέντο σερβίρεται πάντα κρύο!

2013-05-28 12:04

Η αλήθεια είναι ότι για να φτιάξεις το τέλειο τσιμέντο χρειάζεσαι μια επαγγελματική μπετονιέρα! Αν δε την έχεις απλά είσαι καταδικασμένος σε μέτρια αποτελέσματα. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά είναι η μοναδικότητα της συνταγής του βιομηχανικού design!

Υλικά: 1. Άμμος 2. Γαρμπίλη 3. Νερό 4. Τσιμέντο (πωλείται έτοιμο και όχι στα super market)*.

Τρόπος παρασκευής**: Δημιουργήστε με την άμμο ένα μικρό κρατήρα. Τοποθετήστε στο κέντρο του το τσιμέντο . Προσθέστε νερό (όσο τραβήξει) και ανακατέψτε. Αλείψτε το καλούπι σας με λάδι μηχανής και περιχύστε το μείγμα. Αφήνετε να στεγνώσει και ραντίζετε τακτικά με νερό. Ξεκαλουπώστε και το μοντέλο σας είναι έτοιμο.

Η υλοποίηση, ξέχασα να αναφέρω, πώς εκτός από την σωστή εκτέλεση απαιτεί μεγάλη φαντασία και σωστό σχεδιασμό. Θα αναρωτιέστε τι θέλει να πει ο chef τόση ώρα; Πολύ λογικό!

Ήταν απλά μια παρουσίαση του πιο ανατρεπτικού υλικού που εισήχθη τα τελευταία χρόνια στην αρχιτεκτονική των αντικειμένων. Το τσιμέντο λοιπόν, άλλαξε κατηγορία, έγινε gourmet, επένδυσε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, σερβιρίστηκε στα πιο ευφάνταστα event και οι πιστοί σ΄ αυτό designers φλέρταραν με  ”χρυσούς σκούφους”  

καινοτομίας.

Το τσιμέντο αντικατέστησε τον μαϊντανό (με την καλή έννοια) και μπήκε παντού: σε καρέκλες, coffee tables, έπιπλα εξωτερικού χώρου, διακοσμητικά, μέχρι και φωτιστικά.

 

 

 

Τους σχεδιαστές τους προκαλεί, εκείνοι το αγαπούν και μένουν πιστοί, αναζητούν συνεχώς τρόπους για να το ”εξευγενίσουν” και τα αποτελέσματα είναι κάθε φορά ανατρεπτικά.

Το υλικό αυτό έχει το χάρισμα να μετατρέπει ένα χρηστικό αντικείμενο σε έργο τέχνης με βαθύτερους συμβολισμούς. Τα ερεθίσματα πια πολλά για το κοινό που έχει αρχίσει σιγά σιγά να εξοικειώνεται μαζί του. Την μαγεία του συγκεκριμένου υλικού θα την ανακαλύψει κανείς μόνο όταν ξεχάσει τον ψυχρό και άκαμπτο χαρακτήρα του και εστιάσει στη ιδιαιτερότητα του.

*Οι ποσότητες ποικίλουν ανάλογα πάντα με την κατασκευή που μπορεί να είναι από ένα τασάκι μέχρι και την δική σας οικοδομή. Συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας μάστορα!

**Επειδή μάλλον δεν θα έχεις μπετονιέρα!

 

 

by savoirville

Ελένη Χατζηδημητρίου

 

 

Πίσω
φωτιστικά μπάνιου, φωτιστικά κουζίνας, παιδικά φωτιστικά, φωτιστικά σαλονιού, φωτιστικά κρεβατοκάμαρας, φωτιστικά σποτ, φωτιστικά δαπεδου, φωτιστικά απλίκες, φωτιστικά οροφής, φωτιστικά παιδικά, Οικιακός & Επαγγελματικός φωτισμός. Φωτιστικά, Φωτιστικά πολυέλαιοι, πολύφωτα, μοντέρνα πολύφωτα, Φωτιστικά πλαφονιέρες, μονόφωτα, Φωτιστικά πορτατίφ, Φωτιστικά σποτ, φωτιστικά γραφείου, φωτιστικά κήπου, διακοσμητικός φωτισμός, εσωτερικός φωτισμός, κρύσταλλα Swarovski, καθρέφτες μοντέρνοι, καθρέφτες κλασικοί, έπιπλα Ιταλίας, φωτιστικα, μπαρ, εστιατοριων, φωτιστικα, bar, restaurants, decosta, lighting, εστιατορια, μελετη, φωτισμου, μπαρ, εστιατορια, εστιατοριων,ουζερί,μεζεδοπωλεια φωτιστικα, φωτιστικα για κουζινες,εστιατορια και χωρους μαζικης εστιασης,φωτιστικά οροφής, fotistika orofis